Soalan Lazim (Soalan Lazim) Exness Trading Terminal

Soalan Lazim (Soalan Lazim) Exness Trading Terminal


Bagaimana cara menyelesaikan kod atau teks yang tidak jelas yang muncul dalam MT4 semasa menukar bahasa?

Metatrader 4 tidak sepenuhnya menyokong sistem pengekodan standard, Unicode, dan dalam beberapa kes di mana bahasanya diubah, fon boleh hadir sebagai tidak jelas dan tidak dapat dibaca.

Ikuti langkah-langkah ini untuk membalikkan ini:

 1. Buka Panel Kawalan di Microsoft Windows.
 2. Bergantung pada tetapan Tampilan dengan di Panel Kawalan, ikuti jalan ini:
  1. Lihat mengikut: Ikon Kecil / Besar Wilayah.
  2. Lihat mengikut: Kategori Jam dan Wilayah Wilayah.
 1. Navigasi ke tab Pentadbiran dan kemudian klik Tukar tempat sistem .
 2. Pilih bahasa pilihan anda untuk MT4, dan kemudian OK . Anda mungkin perlu menghidupkan semula komputer anda agar perubahan tersebut berlaku.
 3. Lancarkan MT4, dan sekarang fon glitchy akan diganti dengan bahasa yang dipilih.

Sekiranya masih terdapat ralat, anda mungkin perlu memasang pek fon yang sesuai untuk sistem operasi anda bergantung pada bahasanya. Hubungi pasukan Sokongan pelbagai bahasa kami untuk mendapatkan bantuan lebih lanjut sekiranya langkah-langkah di atas tidak menyelesaikan kesilapan anda.

Bolehkah saya menjalankan beberapa aplikasi terminal perdagangan pada PC saya pada masa yang sama?

MT4 dan MT5 sekaligus:

Menjalankan MT4 dan MT5 sekaligus adalah mungkin; hanya buka kedua-duanya. Satu-satunya sekatan ialah akaun perdagangan diuruskan pada aplikasi yang sesuai; Akaun perdagangan berasaskan MT4 di MT4 dan akaun perdagangan berasaskan MT5 di MT5.

Pelbagai MT4 / MT5 sekaligus:

Anda juga boleh menjalankan beberapa contoh MT4 dan MT5 pada PC yang sama, tetapi ini memerlukan beberapa perancangan. Ini mungkin berguna untuk mengurus banyak akaun perdagangan pada masa yang sama kerana hanya satu akaun perdagangan yang dapat diuruskan pada satu masa dalam aplikasi MT4 / MT5.

Sekiranya anda ingin menguruskan banyak akaun perdagangan untuk MT4, mungkin lebih mudah menggunakan MT4 Multiterminal , tetapi cadangkan membaca artikel yang dipautkan untuk mempertimbangkan pilihan anda.

Cara menyediakan:

Kuncinya ialah memasang beberapa salinan MT4 / MT5 tetapi menggunakan folder tujuan yang berbeza untuk setiap pemasangan; kerana banyak folder berbeza diperlukan kerana jumlah aplikasi MT4 / MT5 berbeza yang anda ingin jalankan sekaligus. Proses ini berfungsi sama untuk MT4 dan MT5.

Persediaan Awal:

 1. Muat turun MT4 atau muat turun MT5 dari laman web Exness.
 2. Jalankan pemasang, dan klik Tetapan ketika dibentangkan dalam pelancar.
 3. Ubah tujuan folder Pemasangan dengan mengklik Browse .
 4. Cari lokasi di PC yang anda mahukan, kemudian klik Buat Folder Baru dan pilih folder ini sebagai tujuan (anda boleh menamakan folder ini apa sahaja yang anda mahukan, tetapi ingat jalan untuk dilancarkan kemudian).
 5. Klik Seterusnya untuk meneruskan pemasangan dan kemudian Selesai setelah selesai.
 6. Log masuk ke MT4 / MT5 dengan akaun dagangan:
  1. Ikuti pautan ini untuk log masuk ke MT4 .
  2. Ikuti pautan ini untuk log masuk ke MT5 .
 1. Seterusnya, ulangi langkah 2-6 tetapi pilih folder pemasangan lain, dan ikuti langkah-langkah untuk log masuk untuk masing-masing. Anda boleh melakukannya seberapa banyak yang anda perlukan, sekali untuk setiap aplikasi MT4 / MT5 tambahan, anda mahu dibuka pada masa yang sama.

Melancarkan pelbagai aplikasi MT4 / MT5 yang dipasang:

Anda tidak boleh menggunakan jalan pintas yang dibuat di menu permulaan untuk membuka contoh aplikasi yang berbeza. Sebaliknya, anda perlu mencari fail .exe dalam folder pemasangan yang dibuat untuk setiap aplikasi MT4 / MT5 dan jalankan.

Untuk MT4 : fail .exe terletak di folder root MT4 dan dipanggil: terminal.exe .

Untuk MT5 : fail .exe terletak di folder root MT5 dan dipanggil: terminal64.exe .

Anda boleh mengklik kanan fail .exe untuk Salin , kemudian Tampal pintasan di mana sahaja sesuai, dan kemudian gunakan pintasan ini dan bukannya menavigasi ke folder setiap kali.


Bagaimana saya boleh menyemak tetapan leveraj saya sekarang?

Untuk memeriksa pengaturan leverage pada akaun perdagangan, ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Log masuk ke Kawasan Peribadi Exness anda .
 2. Klik ikon roda gigi pada akaun perdagangan pilihan anda, dan pilih Maklumat Akaun .
 3. Tetapan leverage anda akan dipaparkan dalam pop timbul.

Terminal perdagangan apa yang boleh saya gunakan untuk berdagang?

Exness menyediakan pelbagai pilihan terminal perdagangan untuk anda pilih, mengikut keselesaan anda. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Sekiranya anda menggunakan desktop atau komputer riba, anda boleh menggunakan salah satu dari yang berikut:

 1. MT4 (Linux dan Windows)
 2. MT5 (Linux dan Windows)
 3. Multiterminal (Windows)
 4. WebTerminal
 5. Exness Terminal (Hanya untuk akaun MT5)

Sekiranya anda menggunakan telefon bimbit untuk perdagangan, anda boleh menggunakan salah satu dari yang berikut:

 1. Aplikasi Mudah Alih MT4 (iOS dan Android)
 2. Aplikasi Mudah Alih MT5 (iOS dan Android)
 3. Terminal perdagangan dibina dalam Aplikasi Exness Trader

Di sana anda memilikinya. Pilih satu (atau lebih), dan anda sudah bersedia untuk memulakan perdagangan .


Bolehkah saya mempunyai pelayan yang sama untuk pelbagai jenis akaun perdagangan?

Ya . Ini mungkin.

Anda boleh mempunyai pelbagai jenis akaun perdagangan (iaitu, Standard Cent, Standard, Pro, Raw Spread, dan Zero) pada pelayan yang sama. Ini memudahkan perdagangan Multiterminal jika dikehendaki kerana, untuk memperdagangkannya, anda memerlukan banyak akaun milik pelayan yang sama.

Contoh:

Katakan anda mempunyai akaun Pro dan akaun Standard di pelayan Real2. Anda boleh log masuk ke MT4 Multiterminal, memilih pelayan Real2 dan melakukan perdagangan pada kedua-dua akaun dengan satu klik.


Bolehkah saya membuat pesanan berhenti dengan terminal mudah alih?

Tidak, tidak ada cara untuk menetapkan trailing stop di terminal bergerak. Sekiranya anda ingin menggunakan trailing stop, kami sarankan untuk menggunakan terminal desktop atau bahkan pelayan VPS kami sendiri , yang dapat memastikan trailing stop tetap aktif walaupun terminal anda ditutup.


Adakah kedudukan terbuka saya ditutup semasa saya log keluar dari terminal?

Tidak, sebarang kedudukan terbuka semasa anda log keluar akan tetap aktif sehingga anda menutupnya secara manual. Bagaimanapun, Stop Out boleh berlaku semasa anda tidak log masuk dan menutup posisi anda secara automatik.

Kemungkinan lain yang perlu diperhatikan adalah Expert Advisors (EA) dan skrip , jika dipasang, juga dapat menutup posisi semasa anda berada di luar talian jika dijalankan dengan Virtual Private Server (VPS) .

Bagaimana saya dapat mencari log masuk dan pelayan terminal saya?

Ikuti langkah-langkah ini untuk mendapatkan maklumat ini:

 1. Log masuk ke Kawasan Peribadi anda.
 2. Dari Akaun Saya , klik ikon tetapan akaun untuk memunculkan pilihannya.
 3. Pilih Maklumat akaun dan pop timbul dengan maklumat akaun itu akan muncul. Di sini anda akan menemui nombor log masuk MT4 / MT5 dan nombor pelayan anda.
Perhatikan bahawa untuk log masuk ke terminal perdagangan anda memerlukan kata laluan perdagangan anda juga yang tidak dipaparkan di Kawasan Peribadi. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, anda boleh menetapkannya semula dengan mengklik Tukar kata laluan perdagangan di bawah tetapan seperti yang dilihat sebelumnya. Maklumat log masuk seperti log masuk MT4 / MT5 atau nombor pelayan tetap dan tidak boleh diubah.


Bolehkah saya menggunakan ID akaun MT5 saya untuk mengakses MT4?

Akaun yang dibuat untuk platform perdagangan tertentu adalah eksklusif untuk platform tersebut dan tidak dapat digunakan untuk akses ke terminal perdagangan lain.

Oleh itu, kelayakan akaun MT5 hanya dapat digunakan untuk log masuk ke platform MT5 versi desktop, mudah alih dan web. Begitu juga, kelayakan akaun MT4 juga hanya dapat digunakan pada platform MT4 desktop, mudah alih dan web, dan bukan pada MT5.


Mengapa saya melihat Exness Technologies semasa log masuk ke terminal MT4 / MT5 saya?

Kerana kemas kini perjanjian kami dengan Metaquotes baru-baru ini, anda mungkin sekarang melihat nama syarikat sebagai Exness Technologies Ltd. di terminal, bukannya Exness Ltd.

Semua versi mudah alih MT4 (termasuk Multiterminal) dan MT5 akan menunjukkan perubahan ini. Terminal desktop yang dipasang setelah pertukaran nama akan memaparkan nama syarikat sebagai Exness Technologies Ltd, sementara terminal Desktop yang dipasang sebelum pertukaran nama masih akan terus menunjukkan nama syarikat sebagai Exness Ltd.

Perhatikan bahawa tidak kira sama ada anda melihat Exness Ltd atau Exness Technologies Ltd, fungsi terminal perdagangan tetap sama dan tidak terjejas oleh pertukaran nama ini.

Bolehkah saya menggunakan Expert Advisors (EA) di terminal perdagangan mudah alih?

Sayangnya penambahan atau penggunaan Expert Advisors (EA) di terminal perdagangan mudah alih tidak mungkin dilakukan; ia hanya boleh didapati di terminal perdagangan desktop MT4 dan MT5 .

Ikuti pautan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai EA mana yang lalai dengan terminal perdagangan, atau mengenai pelbagai pilihan perdagangan mudah alih yang tersedia dengan Exness.


Zon waktu apa yang diikuti MetaTrader?

Platform MetaTrader mengikuti Greenwich Mean Time iaitu GMT + 0 . Harap maklum bahawa ini ditetapkan secara lalai menurut pelayan Exness dan tidak dapat diubah.

Apa yang boleh saya lakukan untuk mempercepat MT4 / MT5?

Tidak ada cara yang dijamin untuk meningkatkan kelajuan atau prestasi terminal perdagangan MetaTrader 4 atau MetaTrader 5. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa tindakan yang dapat membantu jika anda mengalami pembekuan, melambatkan, ketinggalan carta, dll.

Kurangkan Bar Maks

Ini akan membantu meringankan beban pemprosesan komputer anda yang membawa kepada tindak balas yang lebih cepat.

 1. Buka MT4 / MT5
 2. Pilih Carta Pilihan Alat .
 3. Cari Bar Maks dalam Carta, turunkan bilangannya sebanyak 50%. Anda boleh turun lebih rendah, tetapi uji tetapan ini untuk peningkatan terlebih dahulu.

Dengan bilangan bar perlu diberikan lebih rendah, prestasi keseluruhan akan meningkat.

Mengoptimumkan RAM

Bahkan peranti yang paling moden dapat memanfaatkan pengoptimuman RAM, terutama ketika anda mempertimbangkan berapa banyak ciri yang berbeza yang selalu dijalankan oleh MT4 / MT5. Melumpuhkan beberapa ciri latar ini tidak akan mempengaruhi perdagangan harian anda sama sekali dan dapat meningkatkan prestasi.

 1. Dari Pelayan Pilihan Alat : keluarkan tanda centang dari Aktifkan Berita .
 2. Dari Jendela Market Watch , matikan atau sembunyikan semua instrumen yang anda tidak merancang untuk digunakan; ini akan menjimatkan sebahagian memori komputer anda.
 3. Begitu juga, tutup semua carta yang tidak anda gunakan pada masa ini.
 4. Sekiranya anda menjalankan Penasihat Pakar, pertimbangkan untuk mematikan sebarang fungsi pembalakan kerana ini masuk ke dalam memori komputer anda.
 5. Mulakan semula MetaTrader dari semasa ke semasa, kerana ini akan mengosongkan memori.

Buat profil pengguna yang dioptimumkan

Gunakan profil pengguna terbina dalam untuk memuatkan tetapan dengan mudah yang mengoptimumkan prestasi. Kemudian anda boleh menukar tetapan ini dengan mudah:

 1. Tetapkan pilihan anda mengikut keperluan.
 2. Profil Fail Simpan Sebagai : kemudian beri nama profil baru anda.
 3. Sekarang anda boleh kembali ke Profil dan memuatkan profil anda yang dioptimumkan dari senarai bila diperlukan.

Petunjuk Tersuai

Sekiranya anda menggunakan petunjuk khusus, harap maklum bahawa beberapa petunjuk mungkin tidak dioptimumkan dan boleh mempengaruhi prestasi; namun, indikator lalai yang disertakan dengan MetaTraders dioptimumkan sehingga tidak mempengaruhi prestasi.

Walaupun ada cara yang tidak berkesudahan yang berpotensi membantu prestasi, ini kemungkinan besar berfungsi untuk pengguna MetaTrader secara khusus.


Bolehkah saya menukar zon waktu yang ditunjukkan dalam MT4 / MT5?

Secara lalai, tidak - zon waktu tidak dapat diubah. Walau bagaimanapun, terdapat sebilangan petunjuk yang terdapat dalam talian yang boleh melakukan ini.

Kami mengesyorkan mencari "penunjuk jam metatrader", meneliti hasil untuk penilaian, testimoni dan petunjuk kualiti lain sebelum memilih mana yang akan diunduh.


Bolehkah saya menukar akaun dagangan saya dari MT4 ke MT5?

Sayangnya anda tidak dapat mengubah jenis akaun setelah dibuat, namun anda boleh memilih jenis akaun semasa anda membuatnya .

Yang jenis akaun yang kami tawarkan di bawah setiap platform adalah:

MT4 MT5
Piawai Cent -
Piawai Piawai
Pro Pro
Sifar Sifar
Penyebaran Mentah Penyebaran Mentah

Bagaimana saya boleh menerima berita di terminal perdagangan MT4 / MT5?

Berita ekonomi dari FxStreet News boleh didapati di platform perdagangan MT4 dan MT5 secara lalai dan boleh didapati di tab Berita.

Sekiranya anda tidak melihatnya, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang disebutkan di bawah untuk mengaktifkannya:

Untuk pengguna terminal Desktop MT4 / MT5:

 1. Log masuk ke platform perdagangan anda.
 2. Di bar alat, klik Pilihan Alat .
 3. Di tab Server pilih Enable News .

Anda boleh melihat berita dari tab Berita yang terdapat di bahagian Terminal di bahagian bawah.

Untuk pengguna terminal mudah alih MT4 / MT5 iOS:

 1. Buka aplikasi.
 2. Pilih Tetapan Berita .

Untuk pengguna terminal mudah alih Android MT4 / MT5:

 1. Buka aplikasi dan pergi ke Menu Utama.
 2. Pilih Tetapan Aktifkan Berita .

Anda boleh melihat berita secara langsung dari tab Berita .

Catatan: Jika menggunakan akaun Demo atau akaun Standard Cent, anda hanya dapat melihat tajuk berita, bukan keseluruhan artikel.

Cara menutup Pesanan di terminal perdagangan

Terdapat banyak cara untuk menutup pesanan, yang akan kami senaraikan di sini dengan langkah-langkah untuk kemudahan anda.


Menutup pesanan

Ini adalah pendekatan khas untuk menutup pesanan, dan kaedah yang paling biasa digunakan. Beberapa langkah mungkin dilangkau dengan mengaktifkan perdagangan satu klik .

Untuk mengaktifkan perdagangan satu klik : Pilihan Alat dan kemudian tandakan kotak Dagangan Satu Klik di bawah tab Perdagangan ; perhatikan penafian dan tandakan 'Saya Terima Terma dan Syarat' sebelum mengklik OK untuk mengaktifkan.

Untuk menutup pesanan:

 1. Cari pesanan terbuka anda di tab Perdagangan di terminal perdagangan anda.
 2. Berikut adalah beberapa cara untuk memulakan penutupan:
  1. Klik dua kali di atasnya untuk membuka tetingkap Pesanan , kemudian pilih butang Tutup kuning .
  2. Klik ikon X di sebelah entri di tab perdagangan; kaedah ini menutup pesanan dengan serta-merta dengan perdagangan satu klik diaktifkan.
  3. Klik kanan entri di tab perdagangan untuk membuka tetingkap Pesanan , kemudian pilih Tutup Pesanan ; kaedah ini menutup pesanan serta-merta dengan perdagangan satu klik diaktifkan.
 1. Pesanan sekarang ditutup.

Sebilangan penutup pesanan

Pendekatan ini membolehkan anda menutup jumlah tertentu dari pesanan terbuka.

Untuk menutup pesanan sebahagian:

 1. Cari pesanan terbuka anda di tab Perdagangan di terminal perdagangan anda.
 2. Klik dua kali padanya untuk membuka tetingkap Pesanan .
 3. Tetapkan jumlah yang ingin anda tutup di bawah Volume kemudian klik butang Tutup kuning
 4. Jumlah yang ditetapkan untuk ditutup dalam pesanan anda sekarang akan ditutup.

Pesanan separa diarkibkan di tab Sejarah seperti pesanan tertutup.


Fungsi 'Tutup oleh'

Fungsi close by membolehkan penutupan pesanan lindung nilai secara serentak, atau bahkan beberapa pasang pesanan lindung nilai. Kelebihannya ialah hanya satu spread yang dibayar ketika menutup beberapa spread, dan bukannya spread dikenakan dua kali (sekali untuk setiap sisi pesanan yang dilindung nilai).

Contoh:

Trader A dan Trader B kedua-duanya mempunyai sepasang pesanan lindung nilai yang terbuka.

 • Pedagang A menutup setiap separuh pesanan lindung nilai secara individu, mengakibatkan 2 caj spread.
 • Pedagang B menutup kedua-dua bahagian urutan lindung nilai sekaligus menggunakan fungsi close by, yang menghasilkan satu cas spread (kerana kedua-dua bahagian ditutup pada masa yang sama).
Ingat: jika dua pesanan lindung nilai ditutup secara individu, 2 spread akan dibayar. Sebaliknya, Tutup Dengan memungkinkan anda menutup dua pesanan lindung nilai secara serentak sehingga menghasilkan satu spread berbayar.
Tutup dengan memungkinkan anda menggunakan harga pesanan yang Anda tutup, sehingga Anda dapat mengendalikan spread yang dikenakan dengan memastikan Anda menutup harga yang diinginkan. Tutup dekat hanya tersedia apabila terdapat kedudukan bertentangan instrumen yang sama dengan akhiran yang sepadan .

Penuh dan berganda dekat

Tutup oleh dapat digunakan untuk menutup sepenuhnya atau sebagian, seperti yang diperlukan, dengan pilihan untuk menutup beberapa pasang pesanan lindung nilai sekaligus. Fungsi jarak dekat tersedia dalam MT4 dan MT5, tetapi jarak dekat eksklusif untuk MT4.

Penutupan sepenuhnya oleh:

 1. Klik dua kali pada salah satu pesanan lindung nilai di tab Trade untuk membuka tetingkap Order .
 2. Di bawah Jenis , pilih Tutup Oleh dan kemudian pilih pesanan di kawasan yang telah muncul.
 3. Klik butang Tutup kuning .
 4. Pesanan lindung nilai kini ditutup.

Berganda dekat dengan:

Ini hanya berfungsi apabila terdapat 3 atau lebih kedudukan lindung nilai yang terbuka di MT4.

 1. Klik dua kali pada sebarang pesanan lindung nilai di tab Trade untuk membuka tetingkap Order .
 2. Di bawah Jenis , pilih Multiple Close By , kemudian klik butang Tutup kuning .
 3. SEMUA pesanan lindung nilai akan ditutup; sebarang pesanan yang tidak dilindungi akan tetap dibuka.

Untuk penutupan kedua pesanan, spread ditunjukkan dikenakan oleh harga terbuka, sementara spread ditunjukkan sebagai sifar untuk pesanan lindung nilai kedua. Sekiranya terdapat jumlah yang tersisa setelah penutupan sebahagian dari pesanan lindung nilai dengan fungsi close by, ini akan dipaparkan sebagai pesanan baru dan diberi nombor ID unik dan apabila ini ditutup, ia akan menerima komen 'separa tutup'.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!