Soalan Lazim (FAQ) Sistem Pembayaran di Exness Bahagian 2

Soalan Lazim (FAQ) Sistem Pembayaran di Exness Bahagian 2


Bagaimana saya mengesahkan kaedah pembayaran saya?

Untuk Bitcoin dan transaksi menggunakan kad bank, anda perlu memberikan Bukti Pengenalan (POI) dan Proof of Residence (POR), tetapi untuk hampir setiap kaedah pembayaran lain, pengesahan alamat tidak diperlukan pada mulanya.

Anda perlu mengesahkan sepenuhnya Kawasan Peribadi anda jika anda ingin terus berniaga.

Untuk mengesahkan sepenuhnya Kawasan Peribadi anda, log masuk, dan klik Selesaikan Pengesahan di bahagian atas kawasan utama. Ikuti arahan di skrin untuk melengkapkan profil ekonomi anda dan memuat naik dokumen POI dan POR anda; setelah disahkan, anda akan dapat melakukan transaksi dengan kaedah pembayaran yang ada (walaupun had wilayah masih berlaku).

Adakah saya perlu menyimpan wang sebenar semasa berdagang di akaun demo?

Jawapannya adalah Tidak.

Apabila anda mendaftar dengan Exness melalui laman web, secara automatik anda akan diberi akaun MT5 demo dengan dana maya USD 10,000 yang boleh anda gunakan untuk mempraktikkan tangan anda ketika berdagang. Anda juga boleh membuat akaun demo tambahan yang mempunyai baki USD 500 yang boleh diubah semasa membuat akaun dan selepas itu.

Mendaftar akaun anda di aplikasi Exness Trader juga akan memberi anda akaun demo dengan baki USD 10,000 yang siap digunakan. Anda boleh menambah atau mengurangkan baki ini menggunakan butang Deposit atau Pengeluaran masing-masing.

Bagaimana saya boleh membatalkan permintaan deposit / pengeluaran saya?

Setelah anda memulakan permintaan deposit atau pengeluaran dengan mengklik Confirm Deposit or Confirm Withdrawal, transaksi anda akan muncul di bahagian Operasi Terkini di kawasan Deposit dan Pengeluaran di Kawasan Peribadi anda.

Operasi Terkini

Sekiranya anda dapat melihat butang Batal di bawah lajur Status untuk transaksi, maka anda boleh mengklik ini untuk membatalkan deposit atau pengeluaran.

Sekiranya pilihan tidak tersedia, ini bermakna transaksi tersebut sudah diproses dan tidak dapat dibatalkan.

Sekiranya anda memerlukan bantuan, jangan ragu untuk menghubungi Pasukan Sokongan kami yang ramah.

Apa itu 3D Secure?

3D Secure (3-domain safe) adalah lapisan keselamatan tambahan untuk transaksi kad debit / kredit dalam talian. Ini telah dibuat untuk mencegah penipuan dalam transaksi tersebut. Exness membenarkan penggunaan kad kredit / debit 3D Secure sahaja untuk membuat deposit dan pengeluaran dengan Exness. Ini bermaksud setelah anda memasukkan butiran kad anda, akan ada langkah tambahan di mana anda perlu memasukkan OTP (Pin / Kata Laluan Sekali Masa) yang dihantar ke telefon anda, untuk menyelesaikan transaksi.

Catatan: Sebilangan besar 3D Secure ditunjukkan pada kad bank. Sekiranya anda tidak pasti sama ada kad anda 3D selamat atau tidak, sila hubungi bank penerbit kad anda.

Di mana saya boleh memeriksa status transaksi deposit, pengeluaran atau pemindahan dalaman saya?

Rekod semua transaksi, termasuk deposit, pengeluaran, dan pemindahan dalaman tersedia dari Kawasan Peribadi anda.
Soalan Lazim (FAQ) Sistem Pembayaran di Exness Bahagian 2
 1. Log masuk ke Kawasan Peribadi anda.
 2. Klik Sejarah Transaksi untuk dibawa ke senarai lengkap transaksi yang selesai dan belum selesai.
 3. Kenal pasti transaksi dengan kod ID bernombornya, kemudian lihat di bawah status item tersebut.
 4. Di bawah Status , anda akan melihat status transaksi: Selesai, Tertunda, Ditolak , dll.

Selesai bermaksud transaksi selesai.

Tertunda , urus niaga masih belum selesai.

Ditolak bermaksud bahawa urus niaga dibatalkan, alasannya berbeza.


Hasilnya juga dapat disaring dengan cara lain, termasuk dengan akaun perdagangan dan jangka masa; ingat untuk klik Terapkan apabila pilihan anda ditetapkan.

Harap maklum bahawa transaksi yang belum selesai tidak dapat dibatalkan secara manual; jika keperluan untuk membatalkan transaksi itu muncul, sila hubungi sokongan pelanggan tepat pada masanya untuk peluang terbaik untuk menyelesaikannya. Sebaiknya gunakan maklumat akaun dan kata rahsia anda untuk mengesahkan diri anda.


Adakah saya masih boleh menarik diri sekiranya saya mempunyai kedudukan terbuka?

Ya awak boleh.

Margin percuma yang ditunjukkan di Kawasan Peribadi anda adalah jumlah dana 'terus' (terus berubah) yang dapat dikeluarkan pada bila-bila masa. Namun tidak digalakkan untuk menarik diri dengan posisi terbuka, kerana ada kemungkinan Margin Bebas anda turun cukup untuk mempengaruhi posisi terbuka, tanpa sengaja menutupnya kerana Berhenti.

Kami mengesyorkan membaca lebih lanjut mengenai cara mengira margin; maka anda lebih baik merancang pengeluaran anda supaya tidak mempengaruhi Margin Percuma anda secara tidak sengaja.

Apakah cara terpantas untuk menyimpan dan mengeluarkan dana?

Waktu pemprosesan deposit dan pengeluaran bergantung sepenuhnya pada kaedah pembayaran yang dipilih. Kami menawarkan sejumlah pilihan perkhidmatan pembayaran, beberapa yang berubah berdasarkan lokasi geografi (dikesan secara automatik berdasarkan maklumat akaun anda).

Secara umum, memilih kaedah deposit dan pengeluaran yang dijelaskan pada 'sekejap' akan rata-rata lebih cepat daripada kaedah lain.

Oleh kerana pilihan ini boleh berbeza-beza, adalah mustahil untuk mengesyorkan satu kaedah sebagai kaedah terpantas untuk menyimpan atau mengeluarkan dana namun berikut adalah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan:
 • Kaedah yang digunakan untuk deposit juga mesti digunakan secara proporsional untuk menarik juga. Oleh itu cubalah memilih kaedah pembayaran dengan pengeluaran cepat dan pemprosesan deposit; kunci untuk urus niaga yang lebih pantas.
 • Sebilangan besar perkhidmatan pembayaran menawarkan penarikan 'sekejap', tetapi ini dapat difahami secara khusus: urus niaga dilakukan dalam beberapa saat tanpa pemprosesan manual oleh pakar jabatan kewangan.

Ini tidak menjamin bahawa penarikan akan selesai seketika, tetapi prosesnya dimulakan dengan serta-merta.

 • Deposit dan pengeluaran boleh dibuat 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Sekiranya deposit atau pengeluaran tidak dilakukan serta-merta, deposit akan diselesaikan dalam 24 jam.
 • Exness tidak bertanggungjawab atas kelewatan memproses deposit dan pengeluaran sekiranya kelewatan tersebut disebabkan oleh sistem pembayaran.


Berapakah jumlah minimum yang diperlukan untuk memulakan perdagangan?

Ini bergantung pada jenis akaun anda, dengan pelbagai pilihan untuk mana-mana peniaga yang ditawarkan.

Untuk Akaun Standard, yang deposit minimum ialah USD 1 dan anda boleh memulakan trading segera. Untuk Akaun Professional, yang deposit minimum ialah USD 200.

Harap diperhatikan: perbezaan wilayah dapat berlaku untuk deposit minimum untuk akun Pro tertentu, jadi selalu disarankan untuk mengesahkan deposit minimum Anda berdasarkan wilayah Anda juga.

Sekiranya anda ingin mencuba perdagangan, Exness memang menawarkan akaun Demo. Ini tidak memerlukan wang sebenar untuk berdagang dan berguna sebagai amalan perdagangan. Buka Akaun Demo dan mulakan latihan hari ini.


Bolehkah saya membuat deposit menggunakan sistem pembayaran rakan?

Di Exness, kami melarang deposit pihak ketiga dan oleh itu anda hanya boleh menggunakan sistem pembayaran yang didaftarkan dengan nama anda sendiri untuk membiayai akaun anda. Kami melakukan ini untuk memastikan bahawa tidak ada konflik semasa pengeluaran dana kerana dana hanya dapat dikeluarkan ke sistem pembayaran dari mana mereka didepositkan.

Sekiranya sistem pembayaran pilihan anda disekat atau tidak tersedia kerana beberapa sebab, sila hubungi Pasukan Sokongan Exness kami untuk mendapatkan bantuan.

Bolehkah saya membuat deposit sekiranya baki semasa saya negatif?

Ya, anda benar-benar boleh. Namun, kami sarankan menunggu sekiranya anda melihat baki negatif pada mana-mana akaun anda, kerana ia akan diperbaiki secara automatik oleh operasi NULL; operasi NULL menyesuaikan akaun dengan jumlah negatif ke baki sifar.

Exness menawarkan perlindungan baki negatif kerana kami melakukan operasi NULL pada semua akaun yang mempunyai baki negatif.

Sekiranya anda memasukkan dana ke baki negatif, anda hanya akan menerima sebahagian daripada deposit anda setelah pemotongan baki negatif dan perlu menghubungi pasukan Sokongan Exness untuk mendapatkan kembali jumlah tersebut.


Bagaimana cara menambah akaun Demo?

Pengisian akaun Demo anda adalah proses yang mudah dan boleh dilakukan di banyak tempat.

Untuk pengguna desktop
Cukup ikuti langkah berikut:
 1. Log masuk ke Kawasan Peribadi Exness anda .
 2. Navigasi ke tab Deposit .
 3. Pilih pengisian semula akaun Demo di bawah Kaedah lain.
 4. Pilih akaun Demo, jumlah, dan mata wang, kemudian klik Buat Deposit.
 5. Mesej akan muncul memberitahu anda mengenai deposit yang berjaya.

Sebagai alternatif
 1. Log masuk ke Kawasan Peribadi Exness anda.
 2. Cari akaun Demo yang anda mahu tambah nilai.
 3. Klik Tetapkan Baki, kemudian masukkan jumlah yang ingin ditunjukkan oleh akaun Demo anda.
 4. Selesaikan tindakan dengan mengklik Tetapkan Baki sekali lagi.
 5. Ini akan menetapkan keseimbangan tepat untuk keperluan anda dengan jayanya.

Untuk pengguna Exness Trader:
 1. Log masuk ke aplikasi Exness Trader.
 2. Ketuk menu dropdown, tetapkannya ke Akaun Demo.
 3. Navigasi mana-mana akaun dengan menggesek sehingga anda menemui akaun Demo yang ingin anda tambah nilai.
 4. Ketuk Deposit, masukkan jumlah, dan klik Teruskan .
 5. Mesej akan mengesahkan bahawa tindakan telah selesai.


Bagaimana jika sistem pembayaran pilihan saya tiada di Kawasan Peribadi saya?

Apabila sistem pembayaran tidak disajikan di bahagian Deposit atau Pengeluaran di Kawasan Peribadi anda, ini bermakna sistem ini sedang dalam penyelenggaraan dan telah dihapus sementara.

Kami menawarkan banyak pilihan untuk perkhidmatan pembayaran, tetapi kami menyedari bahawa sistem pembayaran yang anda pilih adalah lebih baik - sekiranya deposit, kami mengesyorkan menunggu sistem pembayaran ini kembali atau, jika mendesak, pertimbangkan untuk menggunakan sistem pembayaran lain yang tersedia.

Sekiranya berlaku penarikan, kami sarankan menunggu sistem pembayaran kembali atau, jika mendesak, anda boleh menghantar e-mel dengan maklumat yang akan membantu kami memperincikan keperluan anda, termasuk:
 • Nombor akaun
 • Nama sistem pembayaran yang anda perlukan
 • Kata rahsia anda untuk pengesahan akaun
Dengan cara ini, pasukan sokongan kami dapat memberi tahu anda mengenai status sistem pembayaran atau kelayakan melakukan pengeluaran dengan kaedah pembayaran lain.

Kami mengucapkan terima kasih atas kesabaran dan pengertian anda sepanjang tempoh penyelenggaraan ini yang boleh disebabkan oleh apa sahaja dari penyedia perkhidmatan pembayaran hingga sistem perbankan itu sendiri.


Bolehkah saya menarik diri menggunakan kaedah pembayaran yang berbeza?

Malangnya, ini tidak mungkin.

Salah satu peraturan asas menggunakan pembayaran di Exness adalah menggunakan kaedah pembayaran yang sama untuk deposit dan pengeluaran. Ini dilakukan untuk memastikan dana dikeluarkan kepada pemegang akaun yang sah.

Bolehkah saya menggunakan lebih daripada satu kad bank untuk membiayai akaun saya?

Ya, tidak ada batasan berapa banyak kad bank yang dapat anda simpan ke Kawasan Peribadi anda.

Namun perlu diketahui bahawa semasa melakukan deposit dengan satu kaedah pembayaran, pengeluaran perlu menggunakan kaedah yang sama - ini untuk mengelakkan orang lain menarik diri dari akaun dengan curang.

Oleh itu, jika anda menggunakan satu kad bank untuk deposit, anda tidak akan dapat mengeluarkan dana tersebut dengan kad bank yang berbeza.

Perlu diketahui peraturan penting ini semasa membuat transaksi;
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!