Panduan Lengkap untuk Strategi Perdagangan Sosial Exness

Panduan Lengkap untuk Strategi Perdagangan Sosial Exness


Apakah strategi perdagangan sosial?

Strategi perdagangan sosial adalah akaun yang dibuat oleh penyedia strategi di Kawasan Peribadinya, untuk tujuan melakukan perdagangan. Pelabur dapat melihat strategi ini pada aplikasi perdagangan sosial dan memilih untuk menyalinnya. Setelah melakukannya, semua perdagangan pada akun strategi tertentu akan disalin ke pelaburan klien menggunakan koefisien penyalinan .

Dua akaun yang tersedia untuk pembuatan strategi adalah Standard Sosial dan Pro Sosial untuk diperdagangkan di platform MT4.

Standard Sosial : Akaun strategi ini boleh dibuat oleh penyedia strategi dengan deposit minimum USD 500. Ia serupa dengan akaun perdagangan Standard yang terdapat di Kawasan Peribadi.

Social Pro : Akaun strategi ini dapat dibuat oleh penyedia strategi dengan deposit minimum USD 2000. Ia serupa dengan akaun perdagangan Pro yang terdapat di Kawasan Peribadi.

Pelbagai strategi dapat dibuat dan dikendalikan secara serentak oleh mana-mana penyedia strategi di Kawasan Peribadinya.


Apa jenis maklumat mengenai strategi yang dapat saya temukan dalam aplikasi?

Ikhtisar Tab di Aplikasi Perdagangan Sosial memperincikan beberapa perkara penting yang perlu dipertimbangkan.
Panduan Lengkap untuk Strategi Perdagangan Sosial Exness
Skor Risiko Skor
risiko menggambarkan tahap risiko yang diambil. Semakin tinggi skor, semakin besar risiko dan peluang menghasilkan wang, atau kehilangan wang dengan lebih cepat.

Sederhana : 1-5
Tinggi : 6-8
Tambahan Tinggi : 9-10

Return
Ini memetakan pertumbuhan yang dilihat dalam strategi tertentu. Return dikemas kini setiap hari dengan statistik yang mengira perubahan ekuiti strategi dari awal bulan hingga akhir bulan.


Perincian:
 • Suruhanjaya
Ini menunjukkan jumlah komisen yang dibayar oleh pelabur kepada penyedia strategi apabila pelaburan mengembalikan keuntungan.
 • Memanfaatkan
Nisbah dana sendiri penyedia strategi dengan dana yang dipinjam, yang dilaburkan dalam strategi. Leverage yang lebih tinggi bermaksud peningkatan pendedahan kepada pasaran kerana peningkatan ukuran kontrak. Walau bagaimanapun, leverage tidak mempengaruhi Skor Risiko.
 • Pelabur
Ini menunjukkan berapa banyak pelabur yang sedang menggunakan strategi ini.
 • Ekuiti
Ini adalah nilai keseluruhan akaun jika semua posisi ditutup; ia juga menunjukkan mata wang akaun strategi.

Keterangan
Bahagian ini memberi anda intip dari pemikiran penyedia strategi dan motto-nya di sebalik strategi tersebut. Kami mengesyorkan agar anda membacanya.

Di bahagian bawah panel perincian, anda juga dapat melihat kapan strategi dibuat.

Mengenai Pedagang
Bahagian ini memberi anda maklumat mengenai penyedia strategi; nama mereka, berapa lama mereka bersama Exness, dan dari mana asalnya.

Untuk membaca lebih lanjut mengenai mereka, anda boleh mengklik Maklumat lanjut. Di bawah bahagian ini, anda akan mendapat pengenalan ringkas mengenai penyedia strategi yang dapat memberi anda gambaran berguna mengenai keperibadian peniaga dan pendedahannya kepada forex.

Tempoh Dagangan
Ini adalah jumlah masa yang ditetapkan antara pembayaran komisen dan berakhir pada hari Jumaat terakhir setiap bulan.

Semua butiran ini adalah yang paling penting untuk dipertimbangkan oleh pelabur untuk mencari strategi yang paling sesuai dengan mereka.


Mengenai Faktor Toleransi Strategis

Toleransi Faktor strategi merujuk kepada had yang diletakkan pada jumlah maksimum pelaburan. Ciri ini melindungi pelabur dan penyedia strategi, beroperasi sebagai mekanisme keselamatan.

Formula yang digunakan untuk mengira ini kelihatan seperti ini:

Jumlah maksimum untuk pelaburan = ekuiti strategi * faktor toleransi

Bagaimana Faktor Toleransi dikira:

Tolerance Factor adalah had dinamik, ditimbang dengan yang berikut:

 • Usia strategi : bermula dari tarikh penciptaan, strategi akan memperoleh faktor 1 setiap 30 hari ia tetap aktif. Sekiranya pengalaman strategi berhenti, bobot akan diset semula ke 0.
 • The pengesahan pembekal strategy status : Status 2 wujud, sama ada disahkan sepenuhnya atau tidak disahkan sepenuhnya dan ini berwajaran masing-masing pada 2 dan 0.5.

Contoh: Strategi berusia 90 hari oleh penyedia strategi yang disahkan sepenuhnya mengira Tolerance Factor sebagai 3 * 1 + 2 = 5.

Sekiranya strategi mempunyai ekuiti USD 10 000 dan Faktor Toleransi 5, pengiraan terakhir akan seperti ini:

USD 10 000 * 5 = USD 50 000 - oleh itu had pelaburan adalah USD 50 000.

Perkara yang perlu diperhatikan:

 • Faktor toleransi maksimum ditetapkan pada 14.
 • Had pelaburan keseluruhan strategi ditetapkan pada USD 200 000.


Apa syarat untuk keterlihatan strategi dalam aplikasi?

Sebagai penyedia strategi, ada beberapa syarat untuk keterlihatan strategi pada aplikasi. Sila dapatkannya di bawah:

 1. Deposit minimum: Sekiranya anda telah membuat akaun Standard Sosial, deposit minimum adalah USD 500 dan untuk Social Pro, ia adalah USD 2000.
 2. KYC: Anda harus memenuhi semua syarat KYC (termasuk profil Ekonomi).
 3. Aktiviti terakhir: Aktiviti perdagangan terakhir di akaun sepatutnya dalam 7 hari terakhir (termasuk hujung minggu).
 4. Perdagangan minimum: Akaun harus mempunyai sekurang-kurangnya 10 perdagangan tertutup.
 5. Seumur hidup strategi: Urutan pertama yang dibuka pada strategi harus sekurang-kurangnya 30 hari sebelumnya.

Sekiranya semua syarat yang disebutkan di atas dipenuhi, strategi akan dapat dilihat dalam penilaian Aplikasi perdagangan sosial. Untuk membaca semua tentang menjadi penyedia strategi, lihat artikel kami.

Harap maklum bahawa terdapat beberapa penapis yang telah ditetapkan:

 • Pulangan: Pulangan akaun ini mestilah lebih besar daripada 0%.
 • Skor risiko: Skor Risiko tidak boleh melebihi 8.

Pengguna boleh mengklik Penapis dan mengubah nilai-nilai ini untuk melihat strategi lain mengikut keinginan mereka.

Berapakah skor risiko?

Skor risiko yang dilihat dalam strategi apa pun adalah metrik yang cuba meramalkan bagaimana strategi mungkin akan berlaku di masa depan. Risiko menganggap margin bebas strategi: semakin rendah margin bebas, semakin tinggi peluang strategi mencetuskan berhenti, semakin tinggi skor risiko yang dikira. Margin bebas rendah dengan lebih mudah menghasilkan ekuiti strategi menjadi 0, yang memaksa perdagangan terbuka dalam strategi itu ditutup secara automatik - proses ini dikenali sebagai berhenti.

Walaupun skor risiko yang ditunjukkan dalam strategi didasarkan pada hasil berwajaran 30 hari, pengiraan risiko berlaku setiap hari, hanya meningkat jika skor naik lebih tinggi dari hasil hari sebelumnya.

Jadual Skor Risiko:

Skor risiko diukur dengan skala 1-10.

Skor Risiko Tahap
1- 5 Sederhana
6-8 Tinggi
9-10 Tambahan Tinggi

Oleh itu, apabila anda melihat skor risiko 6, hasilnya menunjukkan risiko tinggi. Semakin tinggi tahapnya, semakin rendah margin bebas yang tersedia untuk strategi tersebut, semakin mudah dijangkakan.

Berkenaan dengan metrik strategi, Drawdown menggambarkan apa yang telah terjadi, sementara risiko cuba meramalkan apa yang akan datang.


Apa itu Leverage?

Leverage meningkatkan daya beli dengan memberi penyedia strategi kemampuan untuk memperdagangkan jumlah besar dengan jumlah dana yang lebih kecil. Ia dinyatakan sebagai nisbah dana mereka sendiri terhadap dana yang dipinjam, iaitu 1:50, 1: 100, 1: 200 dll.

Tingkat leverage ditetapkan oleh penyedia strategi ketika mereka membuat strategi, dan tidak dapat diubah.

Leverage dalam Perdagangan Sosial

Apabila penyedia strategi berdagang, mereka kadang-kadang dapat menggunakan leverage rate yang lebih rendah kerana syarat margin tetap. Keperluan margin tetap ada untuk beberapa instrumen, seperti kumpulan instrumen Exotic dan Crypto, tanpa mengira tahap leverage yang digunakan.


Mengapa tindakan menyalin tidak tersedia dalam aplikasi?

Ini mungkin disebabkan oleh salah satu sebab berikut:

 • Sekiranya ekuiti strategi lebih rendah daripada USD 100 untuk akaun Standard Sosial dan USD 400 untuk akaun Social Pro. A pembekal strategi boleh membuat deposit untuk meningkatkan ekuiti strategy kepada keperluan minimum jenis akaun mereka untuk membetulkan ini.
 • Sekiranya jumlah ekuiti strategi (ekuiti penyedia strategi + ekuiti semua pelaburan) melebihi USD 200 000. Kami mengesyorkan penyedia strategi membuat strategi baru dalam kes ini.
 • Transaksi deposit minimum pertama penyedia strategi belum selesai. Penyedia strategi boleh membuat deposit dari jumlah minimum yang diperlukan untuk jenis akaun mereka. Sekiranya deposit telah dibuat, mungkin masih memerlukan masa untuk merenungkan strategi, jadi periksa lagi nanti.
 • Sekiranya terdapat kurang dari 3 jam sebelum pasaran dibuka semula. Dalam kes sedemikian, pelabur akan melihat pemberitahuan kesalahan. Mereka boleh mula menyalin setelah pasaran dibuka semula .


Bagaimana mengukur prestasi strategi?

Ketika melihat strategi , ada beberapa petunjuk untuk membantu pelabur membuat keputusan mengenai strategi mana yang akan dilaburkan.

Sila dapatkan senarai di bawah:

 1. Skor Risiko : Skor risiko menggambarkan tahap risiko yang diambil. Semakin tinggi skor, semakin besar risiko dan peluang menghasilkan wang, atau kehilangan wang dengan lebih cepat.
 2. Maksimum pengeluaran : Parameter ini menunjukkan kehilangan yang paling besar baki akaun strategi yang yang dialami semasa tempoh yang dipilih (pilihan: harian, mingguan, 3 bulan lepas, 6 bulan yang lalu, 12 bulan lepas, 1 tahun, sepanjang masa).
 3. Komisen : Ini menunjukkan jumlah komisen yang dibayar oleh pelabur kepada penyedia strategi apabila pelaburan mengembalikan keuntungan. Ini boleh berkisar antara 0-50%.
 4. Return :Ini memaparkan Return yang dilihat dalam strategi tertentu. Statistik harian mengira perubahan ekuiti dari awal bulan hingga akhir bulan, mengimbangi deposit dan pengeluaran.
 5. Pelabur : Parameter ini menunjukkan jumlah pelaburan yang menyalin strategi pada masa ini.
 6. Leverage : Nisbah dana sendiri penyedia strategi dengan dana yang dipinjam, yang dilaburkan dalam strategi. Leverage yang lebih tinggi bermaksud peningkatan pendedahan kepada pasaran kerana peningkatan dalam ukuran kontrak. Leverage tidak mempengaruhi Skor Risiko .


Bagaimana metrik Return dikira?

Return mengukur perubahan ekuiti yang dilihat dalam strategi tertentu. Ia dikemas kini kira-kira setiap 5 minit dengan statistik yang mengira perubahan ekuiti strategi dari awal hingga akhir jangka masa yang ditentukan . Mari lihat bagaimana pengiraan ini berlaku:
Panduan Lengkap untuk Strategi Perdagangan Sosial Exness

Sebahagian dari perhitungan dipisahkan menjadi periode antara ketika akun, deposit, pengeluaran, atau melakukan tindakan pemindahan dalaman, yang secara kolektif dikenal sebagai operasi keseimbangan (BO). Pulangan dikira dengan mengalikan semua tempoh antara operasi baki sebelum jawapan dikemukakan sebagai persentil.

Dengan kata lain, setiap kali penyedia strategi menarik atau mendeposit, perhitungan pengembalian tidak dipengaruhi sama sekali untuk mengelakkan hasil buatan.

Pulangan sentiasa dikemas kini dan kompaun dari masa ke masa .

Inilah contoh *:

 1. Pada bulan Januari, ekuiti strategi meningkat dari USD 500 (E1) menjadi USD 600 (E2). Maka pengembalian Januari dikira: (USD 600 - USD 500) / USD 500 = 0,2 atau 20%
 2. Kemudian penyedia strategi membuat deposit USD 400, dan ekuiti strategi disesuaikan: USD 600 + USD 400 = USD 1 000. Jadi pengiraan pulangan pada bulan Februari akan bermula bukan dari USD 600 (E2) tetapi dari USD 1 000 (E3) .
 3. Pada bulan Februari, ekuiti strategi meningkat dari USD 1000 (E3) menjadi USD 1500 (E4). Kita sekarang boleh mengira pulangan Februari: (USD 1 500 - USD 1 000) / USD1 000 = 0,5 atau 50%
 4. Sekarang kita dapat mengira Pulangan keseluruhan:

  K1 = Pulangan Januari + 100%, jadi K1 = 20% + 100% = 120%

  K2 = Pulangan Februari + 100%, jadi K2 = 50% + 100% = 150%

  Rolling Return = (K1 * K2) - 100%, atau (120% * 150%) - 100% = 180% - 100% = 80% Jadi Rolling Return adalah 80%

Pengiraan pulangan dibuat dengan ketat antara operasi baki (deposit, pengeluaran, dan pindahan dalaman), yang tidak ada hadnya , dan bahawa penggunaan bulan Januari dan Februari sebagai jangka masa hanya untuk tujuan tertentu.

Pada dasarnya, Return pada bulan-bulan sebelumnya ditumpangkan ke dalam perhitungan yang sedang berjalan dan hanya akan diset semula pada saat berhenti, berterusan selagi strategi itu ada.


Bagaimanakah Dompet Ganjaran dalam Perdagangan Sosial berfungsi?

Reward Wallet adalah akaun bukan perdagangan yang mencerminkan Akaun Ganjaran Kawasan Peribadi Rakan Anda (PA), digunakan untuk mengesan dan mengurus ganjaran rakan kongsi. Kedua-dua pelabur dan penyedia strategi boleh menjadi rakan kongsi, sementara aplikasi Perdagangan Sosial dapat digunakan untuk mengelola Dompet Ganjaran ini.

Dompet Ganjaran hanya dapat dilihat di aplikasi Perdagangan Sosial dan Kawasan Peribadi Rakan kongsi anda jika anda berjaya merujuk pelanggan ke Exness dengan pautan pasangan anda.

Dalam hal penyedia strategi juga merupakan rakan kongsi bagi investor, penyedia strategi memperoleh komisen untuk menyalin strategi dan juga untuk perkongsian mereka. Komisen untuk menyalin strategi dikreditkan ke akaun Strategi, komisen untuk perkongsian dikreditkan ke Reward Wallet

Menguruskan Akaun Ganjaran anda

Untuk pengguna iOS : adalah mungkin untuk memindahkan komisen perkongsian dari Reward Wallet anda ke Social Trading Wallet anda.

 1. Buka Aplikasi Perdagangan Sosial, dan arahkan ke kawasan Wallet .
 2. Dompet Ganjaran anda (jika ditunjukkan) akan dikemas kini dan diselaraskan dengan Baki Akaun Kawasan Peribadi Rakan kongsi anda untuk anda.
 3. Seterusnya, ketik Pemindahan Dompet dalam Perdagangan Sosial.
 4. Pilih jumlah yang akan dipindahkan.
 5. Selebihnya dilakukan secara automatik di belakang tabir dan Dompet Dagangan Sosial anda sekarang akan menunjukkan jumlah tambahan yang anda pindahkan.

Untuk semua pengguna : adalah mungkin untuk menarik komisen dari Dompet Ganjaran anda menggunakan Kawasan Peribadi Rakan Kongsi (dalam Aplikasi Perdagangan Sosial ini tidak mungkin dilakukan pada masa ini).

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!